Få bättre sammanhållning i dansgruppen

Det finns många saker man kan göra om man vill få bättre sammanhållning i en dansgrupp. Man kan självklart försöka säga till sina dansare att man tycker att de borde vara snälla mot varandra, men just sammanhållning är något som måste få komma naturligt. Sätt därför dina dansare i situationer som gör att de kommer utvecklas tillsammans.

Likadana saker till alla

Att skaffa antingen likadana vattenflaskor med tryck på till alla dansare eller likadana kläder, kan vara ett sätt på vilket man får dem att känna starkare sammanhållning. Man kan enkelt beställa saker med tryck på på nätet. Det finns även många som anser att det är mycket enklare än att faktiskt åka till ett riktigt tryckeri. En av de bästa fördelarna är dock att man kommer få ett mycket bättre pris om man beställer online istället för att beställa direkt från ett tryckeri.

Träffar någon gång i månaden när ni inte dansar

Det kan vara bra att träffas utan att man måste dansa. Det kanske handlar om att man ses lite innan danslektionerna och kanske pratar om hur man mår, om något kul har hänt en den här veckan eller bara sitta och snacka rent allmänt. Man kan prova att göra olika övningar, som att till exempel berömma varandra. Man kan även prova olika lekar som får dansarna att träna på att lita på varandra och så vidare. Det gäller att man har bra fantasi och provar olika saker för att hitta vad som passar gruppen bäst.

Gå ut och ät middag

Ibland kan man lyxa till det! Efter en föreställning kan det vara kul om man faktiskt bjuder hela dansgruppen på middag. Det behöver inte vara något fint eller jättedyrt ställe som man går till. Det enda som är viktigt är att man faktiskt ser till att man uppmärksamma dansarna. Det här kan vara en trevlig belöning efter all förberedelse och slit som de har gått igenom för att kunna klara av ett framträdande. Det kan också vara trevligt att gå ut och käka efter en tävling, oavsett om man har vunnit eller inte. Perfekt tillfälle att faktiskt lyfta fram de sakerna som dansarna gjorde bra. Försök att inte prata om det negativa. Ofta är dansarna själva medvetna om sina misstag och kommer älta det tillräckligt själva ändå.

Prova på annan dans

För att utmana gruppen av dansare kan man boka in dem på en helt annan sorts dans. Här kommer de få möjlighet att prova något annat samtidigt som de får ett litet avbrott från den andra dansen. Detta är något som kan vara skrämmande för en del, och just därför kommer gruppen även få träna på sin sammanhållning genom att stötta varandra.

Memoir