Bästa vinet till hemmafesten

Planerar du fest med dans hemma? Då är det viktigt att du även planerar god dryck och snacks så att gästerna kommer i rätt stämning. Här hittar du de bästa vintipsen till hemmafesten.

Bubbel är alltid ett säkert kort

Mousserande vin, exempelvis champagne, prosecco och cava, är festligt att servera som fördrink. Du kan antingen servera det direkt ur flaskan eller blanda det tillsammans med andra ingredienser för att göra härliga drinkar. Bellini och Kir Royale är exempel på cocktails som innehåller mousserande vin. Du kan enkelt beställa olika sorters vin hos Vinoteket och få dem levererade hem till dörren. Det är särskilt tacksamt om du planerar ett stort kalas eftersom du slipper släpa på tunga påsar.

Matcha vinet och dansen

Hos Vinoteket hittar du ett brett sortiment av olika sorters viner från hela världen. Om du exempelvis planerar en temafest så kan du matcha både vinet och dansen efter temat. Vad sägs om argentinsk fest med tango och argentinska viner tillverkade på druvan Malbec? Eller varför inte Medelhavstema med flamencodans och goda viner från Spanien? Spanien är ett stort vinland som tillverkar rosé, vitt, rött, mousserande vin och starkviner. Vinoteket har ett stort sortiment av vin från Spanien och Argentina såväl som många andra dansländer.

Alkohol lockar fram danslusten

God dryck, gärna med alkohol, är ett välbeprövat knep för att få gästerna att slappna av och våga sig upp på dansgolvet. Många känner att de blir bättre dansare efter ett par glas vin i kroppen. Du som värd bör därför se till att servera goda fördrinkar och snacks i början av festen så att gästerna kommer i rätt stämning. Det är även viktigt att se till att det inte blir för mycket av det goda. Servera därför även alkoholfria alternativ och vatten under hela festen.

Memoir