Lär dig dansa salsa

Salsa är en av de mest populära danserna i världen. Kanske beror det på att salsa passar dansare på alla nivåer, från nybörjare till de som tävlar på elitnivå – alla kan få ut något av att dansa salsa, och alla får definitivt ut glädje från dansen.

Salsan utvecklades i mitten av 1970-talet i New York i USA, och inte i Latinamerika, men dansen har starka influenser från den sydliga kontinenten, särskilt från Puerto Rico och från kubanska danser som son, cha-cha-cha och mambo. Tillsammans med dansen utvecklades också den musik som spelas till salsa. Sedan 1970-talet har dock salsan fortsatt att utvecklas, och bland annat inkorporerat element från afro-kubanska och afro-karibiska danser som guaguanco och pachanga.Salsa_en_Cali

Om man vill lära sig att dansa salsa har man störst chans om man bor i Stockholm, eftersom det är den region i landet som är mest aktiv när det gäller salsa. Här finns till exempel flest salsaevenemang, och flest dansskolor som erbjuder salsakurser. Om man vill prova på hur det är att dansa salsa, utan att skriva upp sig på någon kurs, kan man till exempel gå på någon av de salsakvällar som arrangeras på Lilla Scenen på Gröna Lund i Stockholm. Där möts dansare på alla nivåer för att dansa salsa tillsammans och ha trevligt. Vill man sedan gå vidare, och lära sig grunderna i salsa ordentligt, är det bästa man kan göra att anmäla sig till en terminslång salsakurs på en dansskola. Då har man nämligen också möjligheten att gå vidare till en mer avancerad kurs om man vill fortsätta dansa salsa.

Efter att ha salsat intensivt i några timmar kommer du sannolikt att känna dig helt slut, varför det är en bra idé att investera i en skön säng som du kan vila ut i mellan danslektionerna. Du måste ju inte bara ha den fysiska energin som krävs för att dansa salsa, utan också den mentala kapaciteten för att lära dig alla steg, så det är viktigt att vara utvilad och pigg inför varje pass. På Furniturebox.se hittar du ett stort utbud av sängar för alla smaker, så att du kan hitta den som ger just dig den nattsömn du behöver för att bli ett salsaproffs.

Memoir